ГоловнаПолітика

Міліція знайшла оригінал фальшивого листа Мін'юсту

Документ, який давав "люстраційну індульгенцію", знайшли у Ганни Ігнатенко

Міліція знайшла оригінал фальшивого листа Мін'юсту

Головне слідче управління МВС України виявило та вилучило оригінал підробленого листа від імені Міністерства юстиції України, що дає "люстраційну індульгенцію" заступнику начальника Головного управління Державної фіскальної служби в Києві Ганні Ігнатенко, при обшуку у самої Ігнатенко.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС.

"Слідство встановило, що Ганна Ігнатенко, будучи заступником начальника ДФС м. Києва, використовувала своє службове становище для реєстрації листа в ДФС Києва як вхідну пошту, зробивши протиправне діяння, передбачене ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) України", - йдеться в повідомленні.

Крім того, для визначення, ким саме і на якому обладнанні було виготовлено фальшивий лист Мін'юсту, МВС провело ряд обшуків у службових кабінетах та за місцем проживання певних осіб, підозрюваних у можливій співучасті в цьому злочині.

Обшуки було проведено у шести посадових осіб ГУ ДФС м. Києва та Мін'юсту України.

Як повідомлялося, правоохоронці провели обшук у голови департаменту з питань люстрації Тетяни Козаченко.

У МВС пояснили, що Козаченко проходить свідком у справі про фіктивний лист Мін'юсту.

Нагадаємо, в березні в ЗМІ з'явився лист Мін'юсту, в якому сказано, що заступник голови управління фіскальної служби в Києві Ганна Ігнатенко не підпадає під люстрацію.

У відповідь міністр юстиції Павло Петренко заявив, що міністерство такого листи не надсилало і він є фальсифікацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram