ГоловнаПолітика

Порошенко анонсував пост спостереження ОБСЄ біля Донецького аеропорту

Президент сподівається на успіх українського плану

Порошенко анонсував пост спостереження ОБСЄ біля Донецького аеропорту
Фото: dyvys.in

Президент Петро Порошенко підтвердив домовленість про установку спостережного пункту ОБСЄ біля Донецького аеропорту.

"Завдяки міжнародній підтримці нам вдалося підвищити ефективність місії ОБСЄ на сході. У найближчі дні введуть 24-годинний спостережний пункт ОБСЄ на Донбасі. Досвід щодо стабілізації ситуації, набутий у Широкиному, буде поширений на Донецький аеропорт і на всю лінію зіткнення", - сказав президент у Львівській області, повідомляє Укрінформ.

Нагадаємо, 14 квітня відбулася відеоконференція учасників Тристоронньої контактної групи з представниками ДНР і ЛНР. На ній Україна запропонувала низку заходів для того, щоб на Донбасі дотримувався режим тиші. Серед них - розміщення десяти постійно діючих пунктів моніторингу режиму припинення вогню. Передбачається, що на цих пунктах будуть українські та російські офіцери зі Спільного центру з питань припинення вогню, а також представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Перші такі пункти запропонували розгорнути у найбільш проблемних точках - у Донецькому аеропорту і Широкиному.

Також Україна запропонувала демілітаризувати Широкине. Цей процес почався наприкінці минулого тижня, проте в суботу через бої місія ОБСЄ покинула селище.

У понеділок інспектори ОБСЄ повернулися в Широкине.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram