ГоловнаПолітика

Американські десантники почали вчити українських військових

Петро Порошенко анонсував прибуття польських інструкторів

Американські десантники почали вчити українських військових
Фото: http://president.gov.ua

Україно-американські навчання "Фіарлес Гардіан-2015" почалися на Яворівському полігоні у Львівській області.

В урочистій церемонії відкриття навчань взяв участь президент Петро Порошенко.

Він привітав американських військових 173-ї повітряно-десантної бригади збройних сил США у Європі, які стануть інструкторами для українських військових.

"Мені приємно повідомити, що до наших американських партнерів, які надсилають до нас представників своїх збройних сил, приєдналися Британія, Канада, Польща і багато інших країн", - сказав Порошенко.

За словами Порошенка, ці навчання виводять на новий стратегічний рівень партнерство України і США.

Нагадаємо, 17 лютого десантники 173-ї повітряно-десантної бригади США прибули в Україну для навчання українських військових.

У тренінгах на Яворівському полігоні у Львівській області з американської сторони візьмуть участь 290 десантників, з української - три потоки по 300 нацгвардійців (всього 900 бійців). Кожен потік навчатимуть вісім тижнів, потім проведуть спільні навчання. Вчитися будуть полк "Азов", батальйон ім. Кульчицького, "Ягуар", "Омега" та інші підрозділи Нацгвардії з Києва, Харкова, Запоріжжя, Одеси, Львова, Івано-Франківська та Вінниці.

Варто зазначити, що в Миколаєві британські військові інструктори вже тренують військовослужбовців української армії. Зараз там перебувають 35 британських інструкторів, загалом в Україну мають прибути до 75 військових королівства.

Напередодні про рішенння направити в Україну групу з 200 військових інструкторів оголосила Канада.

30 березня Порошенко підписав указ про план проведення міжнародних навчань та про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році. Згідно з документом, в Україні у 2015 році передбачено україно-американські навчання "Фіарлес Гардіан-2015" (2,2 тисячі учасників, з них до 1 тисячі з США), "Сі Бриз-2015" (2,5 тисячі учасників, з них до 1 тисячі з США і до 500 з країн НАТО та програми "Партнерство заради миру") і "Сейбер Гардіан/Репід Трайдент-2015" (всього 2,1 тисячі учасників, з них до 500 із США і до 600 з країн НАТО та програми "Партнерство заради миру"), а також україно-польські навчання авіаційних підрозділів "Безпечне небо-2015" (всього 350 учасників, з них 100 польських військових) і підрозділів військової поліції "Правопорядок-2015" (всього 100 учасників, з них 50 польських військових).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram