ГоловнаПолітика

Суд переніс розгляд апеляції Пукача

Наступне засідання відбудеться 19 травня

Суд переніс розгляд апеляції Пукача
Фото: EPA/UPG

Апеляційний суд Києва переніс на 19 травня розгляд апеляції на вирок Олексію Пукачу, обвинуваченому у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це заявив головуючий у колегії суддя Степан Гладій.

"Це судове засідання оголошується закритим", - сказав він.

Наступне засідання відбудеться 19 травня об 11:00.

Перерва пов'язана з необхідністю ознайомлення учасників процесу з окремим томом секретних матеріалів у кримінальній справі. Також час надано для завершення розсекречення матеріалів судового процесу у Печерському районному суді Києва.

Крім того, Апеляційний суд попросив Пукача письмово сформувати заяву про факти тиску на нього, якщо такі мали місце.

Нагадаємо, 29 січня 2013 року Печерський районний суд Києва засудив Пукача до довічного тюремного ув'язнення за вбивство Гонгадзе. Згідно з вироком, 17 вересня 2000 року Пукач вчинив умисне вбивство Гонгадзе. Було встановлено, що Пукач розправився з журналістом за вказівкою екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, якого знайшли мертвим 4 березня 2005 року у своєму будинку під Києвом з двома вогнепальними пораненнями в голову, та інших посадових осіб.

Крім цього, суд визнав Пукача винним у знищенні журналів обліку робочого часу співробітників органів внутрішніх справ, щоб приховати від слідства їхню причетність до вбивства журналіста.

12 березня МВС розсекретило 80 матеріалів у справі Пукача.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram