ГоловнаПолітика

Російські правозахисники відвідали Савченко в СІЗО

Стан здоров'я льотчиці не коментують

Російські правозахисники відвідали Савченко в СІЗО
Фото: EPA/UPG

Голова Ради прав людини Михайло Федотов і член РПЛ Єлизавета Глінка сьогодні вранці відвідали в СІЗО українську льотчицю, депутата Верховної Ради Надію Савченко, обвинувачену в РФ в пособництві вбивства російських журналістів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Зараз вага Надії Савченко становить 60 кг, більше нічого про стан здоров'я ми коментувати не будемо на прохання Надії Вікторівни", - повідомила Глінка на виході із СІЗО.

Як розповів Федотов, ув'язнена зараз багато малює. "Зокрема, вона робить малюнки котів для Ермітажу: вона знає, що там є знамениті ермітажні коти і вирішила присвятити їм свої малюнки", - сказав голова РПЛ.

За його словами, Савченко подумує про те, щоб відправити їх згодом в Ермітаж.

"Також Савченко багато читає, постійно працює зі слідством і адвокатами. Вона цілком бадьора, впевнена у своїй правоті", - додав Федотов.

"Її хвилює, що листи, які їй приходять, а їх багато, зараз у слідчих органах, що відповідає закону, але трохи затримуються. Вона сподівається, що їх принесуть, це її підтримає", - додав він.

Нагадаємо, 17 квітня Басманний суд Москви відмовився задовольнити скаргу захисту Савченко на відмову слідства припинити кримінальну справу проти неї. У зв'язку із цим МЗС Україна висловило РФ протест.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram