ГоловнаПолітика

Геращенко спростував фейсбук-версію вбивств регіоналів

"Українська Повстанська Армія" помилилася в обставинах загибелі Калашнікова.

Геращенко спростував фейсбук-версію вбивств регіоналів
Фото: Александр Ратушняк

Радник голови МВС, нардеп Антон Геращенко заявив, що обговорювана у фейсбуці версія про причетність якоїсь "Української Повстанської Армії" до вбивств журналіста Олеся Бузини і регіоналів Михайла Чечетова, Олександра Пеклушенка, Олександр Мельника й Олега Калашнікова є безпідставною.

"Зараз у соцмережах здійнялася істерія з питання того, що політологу Володимиру Фесенко від якоїсь Української Повстанської Армії із зізнаннями в тому, що саме цією організацією організовані нібито вбивства Чечетова, Пеклушенка, Мельника, і вбивства Калашнікова, і Бузини, і інших регіоналів. Як обґрунтування своєї участі особи, які надіслали цього листа, подали факти про те, що нібито Калашніков устиг відстрілюватися з власного пістолета, і подають калібр куль зі зброї, з якої його вбили", - розповідає передісторію Геращенко у своєму фейсбуці.

Однак, за словами нардепа, ця версія неправдива.

Олега Калашнікова дійсно стріляли з двох різних видів вогнепальної зброї. Однак сам Олег Калашніков не встиг жодного разу вистрілити зі свого пістолета в убивць", - написав він

За словами Геращенка, зараз із Фесенком працюють співробітники міліції, щоб визначити, звідки було надіслано листа.

Натомість голова МВС Арсен Аваков у фейсбуці порадив усім, хто боїться за своє життя, оскільки знає небезпечну для когось інформацію, звертатися в МВС або прокуратуру.

"Дати свідчення, отримати охорону, полегшити свою провину, якщо вона є. Якщо негідники вас використовували раз, не означає, що потрібно дозволяти використовувати вас вічно і маніпулювати навіть фактом вашого життя і смерті", - написав міністр.

Він також прокоментував заяву регіоналки Олени Бондаренко про те, що їй погрожують.

"Колишньому нардепу Олені Бондаренко, яка пожалілася на погрози, надіслані їй у фейсбуці: МВС негайно вживе заходів, якщо вона надасть факти такого листування з погрозами. Але не на картинці, а на реальному носії - в рамках розслідування за її заявою будуть здійснені всі необхідні заходи для забезпечення її прав і свобод. А проти тих, хто погрожував, буде вжито заходів реагування. На О. Бондаренко чекають у міському головкомі міліції", - написав Аваков.

Нагадаємо, 27 січня минулого року МВС, очолюване Віталієм Захарченком, оголосило, що перевіряє інформацію про причетність "Української Повстанської Армії" до гучного вбивства міліціонера. Тоді в новоствореному акаунті на фейсбуці хтось заявив, що відповідальність за вбивство бере на себе "УПА". Зараз цей акаунт видалено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram