ГоловнаПолітика

Кремль засудив висадку американського десанту в Україні

Пєсков звинуватив Україну у недотриманні Мінських домовленостей

Кремль засудив висадку американського десанту в Україні
Фото: twitter.com/GeoffPyatt

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що прибуття американських десантників в Україну загрожує подальшою дестабілізацією ситуації у країні.

"Участь (військових) інструкторів, фахівців із третіх країн на території України, де залишається неврегульованим внутрішньоукраїнський конфлікт, де як і раніше зберігаються проблеми з реалізацією пунктів Мінських домовленостей, далеко не сприяє врегулюванню конфлікту. Навпаки, може дестабілізувати ситуацію", - цитує "Інтерфакс-Україна" слова Пєскова.

Він звинуватив Україну у недотриманні Мінських домовленостей і повідомив, що зустріч "нормандської четвірки" на вищому рівні поки не планується.

Нагадаємо, у п'ятницю десантники 173-ї повітряно-десантної бригади США прибули в Україну для навчання українських військових.

Домовленість про спільні навчання військових була досягнута під час переговорів президента України Петра Порошенка і віце-президента США Джо Байдена в середині березня.

У тренінгах, які проведуть на Яворівському полігоні у Львівській області, від американської сторони візьмуть участь 290 десантників, від української - три потоки по 300 нацгвардійців (загалом 900 бійців). Кожен потік навчатимуть вісім тижнів, потім проведуть спільні навчання.

Вчитися будуть полк "Азов", батальйон ім. Кульчицького, "Ягуар", "Омега" та інші підрозділи Нацгвардії з Києва, Харкова, Запоріжжя, Одеси, Львова, Івано-Франківська та Вінниці.

У Миколаєві британські військові інструктори вже тренують військовослужбовців української армії. Зараз там перебувають 35 британських інструкторів, загалом в Україну мають прибути до 75 військових королівства.

Напередодні про рішення направити в Україні групу з 200 військових інструкторів оголосила Канада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram