ГоловнаПолітика

Саакашвілі розповів, яку посаду йому пропонували в українському Кабміні

Екс-президентові Грузії пропонували зайняти посаду першого віце-прем'єра України

Саакашвілі розповів, яку посаду йому пропонували в українському Кабміні
Фото: batkivshchyna.com.ua

Екс-президентові Грузії Михайлу Саакашвілі пропонували посаду першого віце-прем'єра українського уряду, але він вирішив не займати її.

Про це політик, який очолює Консультативну раду реформ і є радником українського президента Петра Порошенка, розповів в інтерв'ю російському виданню «Сноб».

«Ми з Порошенком знаємо один одного дуже давно. Ми разом навчалися в Київському університеті. Обоє закінчили факультет міжнародних відносин, який був у Києві елітним. Порошенко вже тоді дуже виділявся, потім пішов у бізнес. У нього спочатку був відеосалон у Києві, потім мережа відеосалонів. Потім ми ще кілька разів перетиналися... Коли він вирішив балотуватися в президенти, я спеціально приїхав до Києва зустрітися з ним. Підтримував його під час передвиборної кампанії. Потім я приїжджав-виїжджав, їздив до Нью-Йорка і назад. У листопаді він мені подзвонив і запитав, чи не міг би я приїхати і зайняти посаду першого віце-прем'єра України», - зазначив Саакашвілі.

«Я сказав, що подумаю. Я зрозумів, по-перше, що тут усе не так просто у формуванні команди, по-друге, мені потрібно було змінювати громадянство. Після довгих вагань я відмовився. Потім у січні Порошенко сказав, що хотів би бачити мене на чолі Національного антикорупційного бюро. Ми це обговорили кілька разів, бо знову постало питання громадянства, були інші серйозні проблеми», - також згадав він.

Як повідомляли, керівником Антикорупційного бюро України призначено Артема Ситника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram