ГоловнаПолітика

Росія не отримає "Містралі", - МЗС Франції

Рішення про передачу вертольотоносців призупинено, додав Фабіус

Росія не отримає "Містралі", - МЗС Франції
Фото: ouest-france.fr

Міністр закордонних справ і міжнародного розвитку Франції Лоран Фабіус заявив, що ситуація з передачею двох "Містралів" Росії на змінилася, Москва їх не отримає.

Це він зазначив у четвер у своїй відповіді на запитання британських і американських журналістів, яку поширило МЗС Франції, передає Укрінформ.

"Відповідь буде короткою: нічого. Стан речей не змінився після останніх заяв президента (Франції Франсуа Олланда - ред.). Ми перебуваємо зараз у періоді, коли дію рішення (про передачу вертольотоносців) призупинено. У мене немає ніяких інших коментарів", - сказав Фабіус.

Цього тижня французькі ЗМІ з посиланням на власні джерела у Міноборони Франції повідомляли, що французи і росіяни кілька тижнів поспіль ведуть таємні переговори про долю "Містралів", щоб "знайти рішення, яке влаштувало б обидві держави".

Нагадаємо, Володимир Путін заявив, що Росія не вимагатиме від Франції штрафних виплат за непостачання "Містралів", оскільки вірить у порядність французів.

Як повідомлялося раніше, два вертольотоносці типу містраль "Владивосток" і "Севастополь" під французькими прапорами перебувають у бухті Пеноє порту Сен-Назер на заході Франції. "Севастополь" повернувся у порт приписки після тридобових ходових випробувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram