ГоловнаПолітика

"Народний фронт" назвав Лещенка "інформаційним шулером"

Партія звинуватила нардепа в необґрунтованих нападках на Яценюка.

"Народний фронт" назвав Лещенка "інформаційним шулером"
Фото: Макс Требухов

Партія "Народний фронт" назвала нардепа Сергія Лещенка "інформаційним шулером", коментуючи його публікацію "За лаштунками політики: змова Яценюка і Ахметова".

Як стверджує прес-служба НФ, Лещенко в цій статті вдався до відвертого перекручування інформації та наклепу на Кабінету Міністрів і прем'єра Арсенія Яценюка.

"Відкрито брехливим є твердження Лещенка про те, що Арсеній Яценюк нібито не вживав заходів реагування з неповернення дивідендів компанією "Укрнафта". Документи Кабінету Міністрів незаперечно свідчать про те, що керівник уряду постійно порушував цю тему, віддавав відповідні розпорядження і доручення, тримав питання на особистому контролі", - повідомила прем'єрська партія.

НФ зазначає, що 9 жовтня Яценюк погодив "Нафтогазу" завдання для голосування за виплату дивідендів на загальних зборах акціонерів "Укрнафти", а в держбюджеті на 2015 рік закладено 1,8 млрд гривень дивідендів від компанії. 29 березня Яценюк заявив, що керівників усіх державних компаній будуть призначати тільки на відкритому конкурсі і що він доручив скликати загальні збори акціонерів компанії "Укрнафта" й інших компаній, "де необхідно і розподілити дивіденди, і отримати кошти в казну".

НФ також відзначає роль уряду і прем'єра в ухваленні закону про зниження кворуму на зборах акціонерів держкомпаній з нормою, яка торкнулася і "Укрнафти". "Пан Лещенко міг би згадати свій ганебний конфуз, коли він відстоював редакцію закону, яка дозволяла "Укрнафті" ігнорувати вимоги держави про сплату дивідендів", - зазначає партія.

Також у повідомленні подано коментар про спробу переказати в зону АТО 500 млн гривень від ДП "Енергоринок".

"Переказ цих коштів був заблокований саме за дорученням Арсенія Яценюка. На засіданні уряду 18 лютого 2015 року Арсеній Яценюк заявив: "Я дав доручення зупинити всі фінансові перекази в секторі електроенергетики до того моменту, поки не з'ясується, за що ми платимо. За електроенергію, що постачається терористам, чи за електроенергію, яку постачають на територію України українським громадянам", - зазначає НФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram