ГоловнаПолітика

Порошенко вручив український паспорт російській журналістці

Катерина Сергацкова активно висвітлювала події в Україні від початку окупації Криму та війни на Донбасі

Порошенко вручив український паспорт російській журналістці
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вручив паспорт громадянки України журналістці Катерині Сергацковій, яка народилася в Росії, але вже багато років живе в Україні.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

"Ласкаво просимо в Україну. Ласкаво просимо в українське громадянство. Пишаюся, що є такі громадяни та громадянки", - сказав Порошенко. Він також нагадав, що, згідно з українським законодавством, рішення про надання громадянства України видатним особам, які мають заслуги перед країною, приймає Президент.

Порошенко зазначив, що об'єктивні репортажі Катерини Сергацкової з Криму і Донбасу стали важливим джерелом інформації для багатьох українців. "Ви це заслужили своєю мужньою позицією і в Криму, і коли їздили в Донецьк і боролися за правду. Ви маєте заслуги перед Україною, тому Україна Вас дуже потребує", - сказав Президент.

Порошенко також повідомив, що має намір ініціювати законодавчі зміни для спрощення процедури прийняття громадянства і надання політичного притулку громадянам, яких переслідують на батьківщині, зокрема росіянам.

27-річна Катерина Сергацкова народилася в Росії. Від початку окупації Криму та війни на Донбасі активно висвітлювала події в українських і деяких російських виданнях, зокрема в "Українській правді", у "Фокусі", українському Esquire і російському Snob.ru.

Нагадаємо, в березні народний артист Грузії Вахтанг Кікабідзе заявив, що він може попросити Україну надати йому політичний притулок. Раніше бажання переїхати в Україну висловив екс-лідер гурту "Ляпіс Трубецькой" Сергій Міхалок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram