ГоловнаПолітика

Суд заочно заарештував екс-главу МОЗ Богатирьову

Заарештовано $100 тис. і 300 тис. грн на рахунках колишньої чиновниці

Суд заочно заарештував екс-главу МОЗ Богатирьову
Фото: moz.gov.ua

Печерський райсуд Києва 20 березня заочно заарештував екс-міністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову.

Про це повідомляє Тиждень.uа з посиланням на відповідь Генпрокуратури.

У документі також йдеться, що на час розслідування кримінального провадження проти Богатирьової на грошові кошти підозрюваної у розмірі $100 тис. і 300 тис. грн накладено арешт. Про арешт квартир та іншого майна Богатирьової та її сім'ї не повідомляється, хоча у жовтні прес-служба прокуратури оприлюднила інформацію про судовий арешт трьох квартир у Києві, апартаментів у Ялті і трьох будинків у селі Підгірці Обухівського району Київської області, які нібито належать екс-міністру і її чоловікові.

Розпочате 11 червня 2014 року розслідування кримінального провадження проти Богатирьової за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (розкрадання в особливо великих розмірах) триває.

Нагадаємо, у жовтні Раїсу Богатирьову оголосили в розшук. Богатирьова підозрюється у розтраті 63,5 млн грн під чс закупівлі у 2011-2013 роках імунобіологічних препаратів, ліків, медвиробів та обладнання за суттєво завищеними цінами, а також у розтраті 279 млн грн, використаних у першій половині 2013 року на закупівлю інсулінів у "Індару".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram