ГоловнаПолітика

Яценюк вимагає штрафувати теплокомуненерго за спеку у квартирах

Прем'єр не вважає себе відповідальним за гарячі батареї на Великдень

Яценюк вимагає штрафувати теплокомуненерго за спеку у квартирах
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав штрафувати теплокомуненерго, які "спалюють" газ, опалюючи квартири, коли висока температура за вікном.

Виступаючи на засіданні Кабміну, Яценюк відсторонився від відповідальності за таку ситуацію, підкресливши, що регулятор тут - Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ).

"Я звертаюся до НКРЕКУ як до незалежного органу і до профільного міністерства. Так далі не повинно бути. Якщо хтось хоче палити газ тоді, коли на вулиці спека, штрафуйте підприємства теплокомуненерго, ставте їм окремий тариф зі штрафом за неефективне використання газу. При цьому щоб жодна копійка такого штрафу не йшла в тариф для населення і в платіжки для населення, нехай платять власні гроші", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, незважаючи на те, що КМДА оголосила про завершення опалювального сезону ще 8 квітня, "Київенерго" заявила, що почне відключати будинки після Великодня. На Великдень у Києві температура перевищувала 20 градусів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram