ГоловнаПолітика

Країни G7 обговорять загострення ситуації в Україні

США на зустрічі "Великої сімки" представить держсекретар Керрі

Країни G7 обговорять загострення ситуації в Україні
Фото: yuzle.com

США занепокоєні порушенням режиму припинення вогню з боку проросійських сил на сході України, про що говоритимуть під час зустрічі "Великої сімки" в Берліні.

Про це заявила у вівторок під час брифінгу у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Марі Харф, повідомляє Укрінформ.

"Ми занепокоєні, - зауважила Харф, коментуючи останні бої на Донбасі. - Я знаю, що сьогодні відбудеться дискусія в рамках "Великої сімки", де буде і держсекретар (Керрі - ред.). Питання України, звичайно, обговорюватиметься там серед інших тем".

Вона підкреслила, що незважаючи на існуючі домовленості про відведення важкого озброєння від лінії зіткнення, "підтримувані Росією сепаратисти продовжують агресивні дії проти України і порушують режим припинення вогню".

Крім того, за її словами, спостерігачі ОБСЄ так і не отримали повного доступу для проведення моніторингової діяльності.

При цьому Марі Харф наголосила на необхідності імплементації мінських домовленостей.

У зв'язку з цим вона назвала зустріч "нормандської четвірки", яка відбулася напередодні, "важливим форумом" для продовження зусиль у цьому напрямку.

Нагадаємо, зустріч "Великої сімки" відбудеться 14 квітня. Росію на саміт в Любеку не запрошували. У січні канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Москву не буде представлено і на наступній зустрічі лідерів країн "великої сімки". У березні 2014 року через агресивну політику Росії щодо України "Велика вісімка" виключила Росію зі своїх лав, ставши "сімкою", і відмовилася від проведення саміту G8 у Сочі, провівши зустріч G7 у Брюсселі. Формат "Великої вісімки" існував з 1996 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram