ГоловнаПолітика

Тристоронні переговори щодо УА України з ЄС відбудуться 20-21 квітня

В Єврокомісії сподіваються швидко перейти з технічного на політичний рівень

Тристоронні переговори щодо УА України з ЄС відбудуться 20-21 квітня
Фото: Макс Левин

Наступного тижня в Брюсселі відбудуться тристоронні переговори експертів у справі Угоди про асоціацію між Євросоюзом та Україною, в яких братимуть участь представники ЄС, України та Росії.

Про це заявив спікер Європейської комісії Даніель Розаріо, передає "Польске радіо".

"Тристоронні переговори між ЄС, Україною і Росією буде відновлено наступного тижня, щоб досягти практичного рішення щодо застережень, які надала російська сторона. Вони стосуються втілення в життя розуміння про зону вільної торгівлі між Євросоюзом і Україною. Технічні розмови відбудуться в Брюсселі в понеділок і вівторок, і ми сподіваємося, що швидко перейдемо з технічного на політичний рівень", - заявив Розаріо.

Угоду про асоціацію України з ЄС вже ратифікували Великобританія, Ірландія, Данія, Угорщина, Швеція, Естонія, Словаччина, Болгарія, Литва, Латвія, Мальта, Польща, Румунія, Німеччина. Очікується, що всі країни ЄС ратифікують угоду до травня 2015 року. Нагадаємо, 16 вересня 2014 року Верховна Рада і Європарламент синхронно ратифікували угоду про асоціацію України та ЄС. З 1 листопада почалося так зване тимчасове застосування угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram