ГоловнаПолітика

Завтра розпочнеться перший суд у справі про хабарі у Київському госпсуді

Суддю Пригунову підозрюють у вимаганні та отриманні незаконної винагороди

Завтра розпочнеться перший суд у справі про хабарі у Київському госпсуді
Фото: mvs.gov.ua

Печерський районний суд у середу, 15 квітня, вибере запобіжний захід для адвоката, якого впіймали на передачі хабара судді Київського господарського суду. Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на суд.

Раніше співробітники Генеральної прокуратури України вручили підозру у скоєнні злочину судді Київського господарського суду Аллі Пригуновій і адвокату Роману Романишену, який забезпечував посередництво між сторонами корупційної угоди.

Ще наприкінці 2014 року Пригунова стала фігурантом кримінальної справи про вимагання хабара. Слідчим органам вдалося встановити факт вимагання. Тоді ж у кабінеті Пригунової, а також її двох колег Гулевець і Бондаренко провели обшуки.

Тепер Пригунова стала офіційно підозрюваною, але вже не у вимаганні хабара, а в його отриманні. У справу пустили зовсім інший епізод, інформація про який жодного разу не фігурувала у відкритих джерелах. Деталі звинувачення у прокуратурі раніше не розголошують. Відомо тільки, що і переговори про хабар, і сам факт отримання хабара добре задокументовані, в тому числі і на відео. На цьому тлі справа про вимагання хабара також може швидше дійти до суду.

Кримінальна справа проти Пригунової стала чи не першим успіхом слідчих органів у боротьбі з суддівською корупцією з моменту втечі Януковича.

На думку низки ЗМІ, Генеральна прокуратура показала, що вміє проводити спецоперації і тримати їх у секреті. Подробиці цього та інших антикорупційних розслідувань можуть озвучити під час виступу Генерального прокурора перед депутатами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram