ГоловнаПолітика

Малайзія направила до України експертів для ідентифікації жертв аварії Boeing 777 на Донбасі

Група з українських, малайзійських і голландських експертів 14 квітня сподівається потрапити на місце трагедії

Малайзія направила до України експертів для ідентифікації жертв аварії Boeing 777 на Донбасі
архив
Фото: ЕРА/UPG

Команда з семи експертів Королівської поліції Малайзії вирушила до Києва вранці в суботу, щоб відновити пошук уламків і нових свідоцтв про катастрофу лайнера "Боїнг-777" компанії Malaysia Airlines, який, імовірно, збили на Донбасі в липні 2014 року.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на малайзійські ЗМІ.

У команду входять експерти з ідентифікації жертв катастроф і слідчі. Вони планують вже у вівторок, 14 квітня, потрапити на місце трагедії разом з членами міжнародної слідчої групи з Нідерландів та України.

Планується, що малайзійські експерти проведуть в Донецьку два-три тижні.

Нагадаємо, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував рейсом МН17 Амстердам - Куала-Лумпур, розбився 17 липня 2014 року на Донбасі поблизу сел. Грабове на території, яка знаходиться під контролем сепаратистів.

На борту літака знаходилися 298 осіб, всі вони загинули. З них - 196 підданих Нідерландів, 44 громадянина Малайзії (серед яких 15 членів екіпажу), 27 громадян Австралії. Серед жертв також громадяни Індонезії, Німеччини, Бельгії, Філіппін, піддані Великобританії, Канади та Нової Зеландії.

Згідно з попередніми висновками міжнародного розслідування, причиною катастрофи стала зовнішня дія на авіалайнер. Найбільш поширеною є версія, за якою авіалайнер розбився в результаті ракетної атаки. Київ вважає, що "Боїнг-777" збили зенітно-ракетним комплексом "Бук", який прибув із РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram