ГоловнаПолітика

Депутати закликали Шокіна притягнути до відповідальності нардепа Онищенка

Колишнього регіонала звинуватили в нечесних газових угодах.

Депутати закликали Шокіна притягнути до відповідальності нардепа Онищенка
Фото: www.artukraine.com.ua

Група народних депутатів звернулася до генерального прокурора Віктора Шокіна із заявою про факти розтрати державного майна та заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, організатором чого є народний депутат Олександр Онищенко (Кадиров).

У заяві йдеться, що ТОВ "Надра Геоцентр", яке належить і контролюється депутатом Онищенком, уклало з ВАТ "Укргазвидобування" договір спільної діяльності, умови якого передбачають незаконну передачу майнових внесків і прав цього держпідприємства на відповідних ділянках нафтогазоносних надр із подальшою передачею газових свердловин.

Депутати стверджують, що в результаті держава недоотримує доходи від видобутку газу і втрачає контроль над власним майном, тоді як фірма Онищенка незаконно отримує прибуток, що в сотні разів перевищує витрати підконтрольної йому компанії.

У заяві наголошено, що Міненерго не давало згоди і не погоджувало відповідного договору.

Депутати закликають Генпрокуратуру перевірити викладені факти та притягнути до відповідальності винних осіб, зокрема депутата Онищенка.

Під зверненням підписалися народні депутати Юрій Тимошенко, НФ, Михайло Гаврилюк, НФ, Сергій Висоцький, НФ, Андрій Левус, НФ, Михайло Бондар, НФ, Ігор Лапін, НФ, Володимир Соляр, НФ, Микола Величкович, НФ, Олег Медуниця, НФ, Андрій Антонищак, БПП, Богдан Матковський, БПП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram