ГоловнаПолітика

Рада зобов'язала відкрити низку реєстрів

Перелік публічної інформації визначить Кабмін

Рада зобов'язала відкрити низку реєстрів
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада ухвалила законопроект №2171, яким зобов'язала оприлюднювати окремі види публічної інформації у формі відкритих даних, що дозволяє їхню автоматичну обробку та систематизацію.

Законопроект ухвалено в цілому 279 голосами.

Публічну інформацію у формі відкритих даних визначили як безкоштовну і дозволили її копіювання та використання, зокрема і з комерційною метою.

Перелік публічної інформації, що підлягає оприлюдненню на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних і на веб-сайтах розпорядників інформації у формі відкритих даних, вимоги до формату та структури інформації, а також періодичність її оновлення буде визначати Кабінет Міністрів.

Разом з тим закон прямо встановлює обов'язковість оприлюднення у форматі відкритих даних інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців, Державного реєстру телерадіоорганізацій України, Реєстру вищих навчальних закладів, Єдиного реєстру об'єктів державної власності, Реєстру громадських об'єднань, а також матеріалів генеральних планів населених пунктів і відомостей про державні закупівлі.

Закон ухвалено зокрема і для боротьби з корупцією.

Нагадаємо, напередодні Міністерство юстиції запровадило можливість отримання виписок із державних реєстрів через Інтернет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram