ГоловнаПолітика

Аваков показав фото члена комісії ЄС з приводу Майдану у футболці "Беркута"

Міністр нагадав обставини і склад МКГ.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оприлюднив фото одного з членів Міжнародної консультативної групи Ради Європи з контролю за розслідуванням злочинів на Майдані у футболці на підтримку "Беркута".

У своєму фейсбуці міністр назвав поспішним звіт МКГ з критикою розслідування українськими правоохоронними органами злочинів на Майдані.

"Очевидно, що розслідування таких масових злочинів із такою величезною кількістю учасників, потерпілих, свідків ніяк не може бути закінчене за рік, і робити висновки щонайменше завчасно... Тим паче дивно чути поспішні висновки від представників Європи - де традиції судочинства передбачають саме результат, а не звичний совковий звичай «давати результат» до знаменної дати!" - написав Аваков.

При цьому він нагадав, що комісію створили ще наприкінці 2013 року, коли при владі був Віктор Янукович, і до неї увійшли по одному представнику від тодішньої влади й опозиції.

Олег Анпілогов, колишній заступник прокурора Харківської області (2005-2012), колишній заступник голови Харківської обладміністрації Михайла Добкіна, член фракції Партії регіонів у Харківській обласній раді, став членом комісії за квотою тодішньої влади.

Анпілогов на засіданні Харківської обласної ради 30 січня 2014 року засвітився у футболці з написом "Беркут". На той момент він уже місяць входив у комісію Ради Європи.

При цьому Аваков наголошує, що він не задоволений рівнем розслідування справ про злочини проти Євромайдану, але робить усе, щоб ситуація змінювалася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram