ГоловнаПолітика

"Борцеві з Фірташем" із НФ загрожують викраденням

Нардеп пов'язує погрози з поправкою про газорозподільні мережі

"Борцеві з Фірташем" із НФ загрожують викраденням
Александр Ксенжук
Фото: Виталий Тараненко

МВС відкрило кримінальне провадження за фактом погроз викраденням народному депутатові від фракції "Народний фронт" Олександру Ксенжуку.

Депутат у своїй заяві повідомив, що погрози пов'язані з поданою ним поправкою до законопроекту "Про ринок природного газу", яка передбачає заборону на безоплатну передачу в користування приватним структурам газорозподільних систем, що перебувають у державній власності.

"Зараз значна частина газорозподільних систем в Україні перебуває у власності держави, але експлуатується облгазами, які підконтрольні приватним структурам. Тож ухвалення цієї поправки забезпечить значні надходження до державного бюджету України, однак призведе до втрати доходів приватними структурами, зокрема фірмами, підконтрольними олігархам Фірташу і Льовочкіну, які сьогодні контролюють значну частину облгазів", - подано в повідомленні МВС слова Ксенжука.

Повідомляють, що 7 квітня на вулиці Шовковичній до депутата підійшов незнайомий чоловік і погрозливо попередив про можливе викрадення і позбавленні волі.

Кримінальне провадження розслідують за ч.1 ст. 346 КК України (погроза вбивством, заподіянням шкоди здоров'ю, знищенням або пошкодженням майна, а також викраденням або позбавленням волі щодо... народного депутата України у зв'язку з його державною чи громадською діяльністю, карається позбавленням волі на строк до п'яти років).

Ксенжук - член профільного комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

5 квітня Ксенжук зареєстрував у ВР поправку №213 до прийнятого за основу законопроекту «Про ринок природного газу». Крім погроз, він отримав по телефону кілька пропозицій від незнайомих осіб відкликати поправку до законопроекту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram