ГоловнаПолітика

СБУ порушила справу проти Януковича за узурпацію влади

Правоохоронці готуються пред'явити звинувачення Льовочкіну і Портнову.

СБУ порушила справу проти Януковича за узурпацію влади
Фото: http://novostey.com

Служба безпеки України зареєструвала кримінальне провадження за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича, суддів Конституційного Суду, а також кількох інших колишніх чиновників за фактом змови з метою зміни конституційного ладу, а також узурпації влади.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник голови робочої групи при Міністерстві юстиції з доопрацювання закону про люстрацію Карл Волох.

"Сьогодні ввечері в СБУ зареєстровано кримінальну справу за обвинуваченням колишнього президента Януковича, суддів Конституційного Суду і кількох інших можновладних осіб у злочинній змові з метою зміни конституційного ладу і узурпації влади в країні! Найближчим часом багатьом "недоторканним" оголосять підозри", - написав Волох.

За його словами, правоохоронні органи також готуються висунути звинувачення екс-голові Адміністрації президента, а нині депутату від Опозиційного блоку Сергієві Льовочкіну та його колишньому заступнику Андрію Портнову.

"Окремий комсомольський привіт панам Льовочкіну і Портнову. Кажете, проти вас немає в Україні кримінальних справ? Вважайте, вже є", - додав Волох.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому народному депутатові-регіоналу Андрію Пінчуку, який як член лічильної комісії Верховної Ради підписав протокол під час голосування за "диктаторські закони" 16 січня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram