ГоловнаПолітика

Сенцов: терміну 20 років я не боюся

Український режисер упевнений, що "епоха правління кривавого карлика" в Росії закінчиться раніше від цього терміну

Сенцов: терміну 20 років я не боюся
Фото: Андрей Новичков/Грани.Ру

Український режисер Олег Сенцов заявив, що слідчі ФСБ РФ погрожують йому позбавленням волі на 20 років.

Про це Сенцов заявив на засіданні Лефортовського райсуду Москви, передає УНІАН.

"Я впевнений, що 10 квітня мені представлять дуже гарну, акуратну справу, де буде заявлено 20 років, однозначно. Цей термін мені названо ще першого дня мого офіційного затримання. Це вирішене питання, і про це постійно говориться мені і моєму адвокату", - сказав Сенцов.

За словами режисера, йому погрожують "важким і дуже цікавим життям у таборі", якщо він взагалі туди потрапить.

"Я не боюся цих погроз, і цей термін - 20 років - мені не страшний. Я знаю, що епоха правління кривавого карлика у вашій країні закінчиться раніше", - заявив Сенцов.

Режисер підкреслив, що вже 11 місяців його тримають під вартою, і слідство не змогло надати жодних доказів його участі в організації терактів. При цьому Сенцов упевнений, що його справу буде "зшито великими білими стібками".

У свою чергу адвокат Сенцова Володимир Самохін підкреслив, що не згоден з клопотанням слідства. Він підкреслив, що в цій справі немає ні факту злочину, ні потерпілих, ні заявників.

Нагадаємо, Олега Сенцова затримали у Криму співробітники ФСБ Росії у травні 2014 року. Відтоді він перебуває під вартою. Його звинувачують у підготовці терактів у Сімферополі, Ялті та Севастополі з метою дестабілізації політичної ситуації на півострові. Адвокат Сенцова заявляв, що у кримському СІЗО його катували.

Режисер провину не визнає. Крім нього у цій справі заарештовано Олександра Кольченка, Олексія Чинія, Геннадія Афанасьєва. У лютому Сенцову висунули нове звинувачення за статтею "незаконне придбання, збут та зберігання зброї".

На засіданні 8 квітня московський суд продовжив арешт Сенцову до 11 травня. А 10 квітня слідчі обіцяють пред'явити йому нове звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram