ГоловнаПолітика

Колишній перший заступник Кривопішина перейшов в "Укрзалізницю"

Кабмін призначив заступників головам Мінінфраструктури та "Укрзалізниці"

Колишній перший заступник Кривопішина перейшов в "Укрзалізницю"
Фото: telegraf.com.ua

Кабінет Міністрів України призначив заступників головам Міністерства інфраструктури та "Укрзалізниці".

Про це повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Так, заступником міністра інфраструктури Андрія Пивоварського призначено Миколу Снітка, який раніше обіймав посаду заступника директора "Укрзалізниці". Він опікуватиметься залізницею. До нього цю посаду обіймав Олександр Кава, якого 4 березня було звільнено з цієї посади. Пивоварський повідомив, що Кава продовжить працювати в команді і буде займатися реформуванням галузі, і в результаті його було призначено радником міністра.

Заступником генерального директора "Укрзалізниці" Максима Бланка став Іван Федорко. Раніше він був заступником голови Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина.

Нагадаємо, що після рішення уряду усунути начальника ПЗЗ Олексія Кривопішина з посади залізниця збунтувалася і відмовилася підпорядковуватися рішенням "Укрзалізниці". Після цього в.о. гендиректора "Укрзалізниці" Максим Бланк з 19 березня звільнив усе керівництво Південно-Західної залізниці. У ПЗЗ заявили, що Бланк перевищив свої повноваження, тому що рішення щодо керівництва залізниці має приймати тільки Кабмін. 24 березня суд скасував це рішення. Бланк заявив, що більше не буде повторювати спроби звільнити керівництво Південно-Західної залізниці. Більше того, він запропонував Івану Федоркові посаду виконуючого обов'язки заступника гендиректора УЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram