ГоловнаПолітика

Порошенко схвалив ліквідацію УБОЗу

Боротися з організованою злочинністю тепер буде СБУ

Порошенко схвалив ліквідацію УБОЗу
Фото: obozrevatel.com

Президент Петро Порошенко підписав закон, яким передбачено ліквідацію Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю (ГУБОЗ) у структурі Міністерства внутрішніх справ.

Як повідомляє сайт Верховної Ради, закон повернули з підписом президента 10 березня.

Законом передбачено реорганізацію органів внутрішніх справ, а саме ліквідацію УБОЗу, ветеринарної міліції, кримінальної міліції з прав дітей та транспортної міліції.

Таким чином, реалізацією держполітики у сфері ветеринарної медицини займатимуться центральні органи виконавчої влади, а боротьбою з організованою злочинністю - Службу безпеки України.

Законом також передбачено, що в міністерствах та інших органах виконавчої влади за поданням СБУ можуть вводитися посади помічників керівників з питань боротьби з організованою злочинністю. Ці помічники повинні бути співробітниками СБУ, які мають досвід відповідної роботи.

Нагадаємо, 12 лютого Верхован Рада підтримала законопроект реформування МВС, який передбачає ліквідацію УБОЗу. Також усі спецпідрозділи МВС об'єднають у єдиний силовий підрозділ за аналогією з американським SWAT.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram