ГоловнаПолітика

СБУ здійснила затримання й обшуки у зв'язку зі створенням "Народної ради Бессарабії"

Прокремлівську організацію вирішили задушити на корені.

СБУ здійснила затримання й обшуки у зв'язку зі створенням "Народної ради Бессарабії"
Фото: rada-bessarabia.org

6 квітня в Одесі пройшов установчий з'їзд так званої "Народної ради Бессарабії", йдеться на сайті цієї організації, доменне ім'я котрої зареєстровано в Москві.

Метою створення "ради" задекларовано захист інтересів національних громад Бессарабії. До її складу увійшли одеські, молдовські, придністровські та гагаузькі громадські діячі із прокремлівськими поглядами. Як зазначає видання "Думская", представники організації заявили, що в разі вступу України в НАТО залишають за собою "право на самовизначення Бессарабії".

Проведення з'їзду зацікавило СБУ. Як повідомляють на сайті "Народної ради Бессарабії", вранці 7 квітня зі зв'язку зник голова її президії Дмитро Затуливітер, а в приміщенні, де проходив захід, спецслужба провела обшук.

"Думська" з посиланням на свої джерела повідомляє, що СБУ 7 квітня затримала близько 20 осіб у зв'язку з організацією конференції.

6 квітня невідомі побили гостя конференції з Болгарії - лідера молодіжного крила проросійської націоналістичної партії "Атака" Святослава Пройнова.

Нагадаємо, увечері 7 квітня стало відомо, що СБУ затримала 10 підозрюваних у підготовці теракту в Одесі. Повідомляли, що вони готували провокацію, вилучено зброю і вибухові речовини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram