ГоловнаПолітика

Кабмін у середу розгляне зміни до плану лібералізації візового режиму з ЄС

Також розглянуть питання про призначення головного прикордонного уповноваженого України та інші питання

Кабмін у середу розгляне зміни до плану лібералізації візового режиму з ЄС
Фото: www.kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів України на черговому засіданні 8 квітня розгляне зміни до плану щодо лібералізації візового режиму з Європейським союзом.

Про це йдеться в порядку денному засідання уряду, який розміщено на офіційному сайті Кабміну.

Так, міністри розглянуть проект урядового розпорядження "Про внесення змін до Національного плану заходів з виконання другої фази Плану дій щодо лібералізації Європейським союзом візового режиму для України". Доповідачем з цього питання виступить міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Крім того, Кабмін розгляне проект розпорядження про схвалення планів імплементації деяких актів законодавства ЄС в енергетичній сфері, а також у сфері правил і стандартів для інспектування та організації огляду суден на морському і річковому транспорті та у сфері бухгалтерського обліку та аудиту.

Міністри також розглянуть урядовий проект розпорядження про затвердження плану заходів з підтримки розвитку індустрії програмної продукції на 2015 р., який представлятиме віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

На засіданні Кабміну також розглянуть питання про призначення головного прикордонного уповноваженого України, його заступника, а також заступників головних прикордонних уповноважених на українсько-польській, українсько-словацькій, українсько-угорській та українсько-румунській ділянках державного кордону.

Нагадаємо, ЄС виключив надання Україні безвізового режиму на саміті "Східного партнерства" у Ризі в травні цього року.

Раніше і Президент України Петро Порошенко, і Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк неодноразово заявляли про надії отримати на Ризькому саміті від ЄС рішення надати Україні безвізовий режим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram