ГоловнаПолітика

Венеціанська комісія виступає за збереження недоторканності нардепів

Без недоторканності депутат буде повністю уразливим для правоохоронної системи, вважають експерти.

Венеціанська комісія виступає за збереження недоторканності нардепів
Фото: samopomich.ua

Експерти Венеціанської комісії зазначають, що з нинішньою корумпованою правоохоронною та судовою системою в Україні повне скасування депутатської недоторканності є абсурдом.

Про це в ефірі "5 каналу" зазначила заступниця голови Верховної Ради Оксана Сироїд.

"Вони кажуть: схаменіться, ви не зможете працювати як депутати, вас затримають просто на першому політичному замовленні, на цьому ваша робота буде припинена. З такою корумпованою судовою і правоохоронною системою повне скасування депутатської недоторканності є абсурдом. На це йдуть навіть дуже демократичні і безпечні в цьому сенсі держави", - сказала вона.

Сироїд зазначила, що експерти Венеціанської комісії "почали бити на сполох", коли отримали український законопроект про повне скасування депутатської недоторканності.

"Коли ми говоримо про повне скасування депутатської недоторканності, ми повинні розуміти, хто судді. Якщо ми повністю скасовуємо депутатську недоторканність, то це означає, що депутат стає повністю уразливий для правоохоронної системи. А це нинішні слідчі, нинішні прокурори і нинішні судді", - зазначила вона.

На думку Сироїд, недоторканність є необхідністю для того, щоб нардеп міг виконувати свої обов'язки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram