ГоловнаПолітика

Прем'єр-міністр Японії відвідає Україну

Дату візиту визначать найближчим часом

Прем'єр-міністр Японії відвідає Україну
Синдзо Абэ
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе відвідає Україну з робочим візитом.

Про це повідомив надзвичайний і повноважний посол Японії в Україні Шигекі Сумі під час зустрічі "Дипломати без краваток" у Києві, передає "Укрінформ".

"Він (прем'єр Японії Сіндзо Абе - ред.) сказав, що буде радий здійснити візит в Україну у зручний час. Я сподіваюся, що дату визначать найближчим часом", - сказав посол.

За його словами, на сьогодні керівництво Японії розуміє важливість відносин з Україною. Крім того, дипломат зазначив, що через рік після Майдану японці з великою симпатією і підтримкою ставляться до народу України, про що, зокрема, свідчить рівень допомоги японського уряду, який значно зріс.

Посол також нагадав, що Японія має намір виділити Україні $1,84 млрд фінансової допомоги. За його словами, це найбільший показник серед інших країн.

Нагадаємо, екс-прем'єр Японії Юкіо Хатояма 10 березня відвідав анексований Росією Крим, де провів низку зустрічей з "владою" півострова. При цьому дипломати МЗС Японії висловилися проти цієї поїздки, оскільки її можуть "розцінити як визнання Японією суверенітету Росії над Кримом".

Як повідомлялося, нинішній уряд Японії на чолі з Сіндзо Абе ввів санкції проти Росії у зв'язку з анексією Криму і підтримкою сепаратистів на сході України. Санкції зачепили переговори про пом'якшення візового режиму, інвестиційне співробітництво і взаємодію у космосі. Також обмеження торкнулися російських держслужбовців, банків та представників самопроголошених ДНР і ЛНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram