ГоловнаПолітика

"Народний фронт" запропонував викликати в Раду генерального прокурора

Сюмар назвала "фейковим" скандал навколо заяв Гордієнка

"Народний фронт" запропонував викликати в Раду генерального прокурора
Фото: nfront.org.ua

Фракція "Народний фронт" запропонувала викликати до Верховної Ради генерального прокурора Віктора Шокіна для звіту щодо корупційного скандалу, спровокованого екс-главою Держфінінспекції Миколою Гордієнком.

Про це на погоджувальній раді сказала заступник голови фракції Вікторія Сюмар.

Вона зазначила, що Гордієнко "вирішив піти ва-банк" у відповідь на відсторонення за підозрою в хабарництві і за допомогою російських ЗМІ робить себе жертвою політичних репресій. "Оприлюднені ним суми стосувалися перевірок 2013 року уряду Януковича-Азарова. Є результати урядової перевірки, де дуже детально описані результати його роботи і звинувачень. Я передаю їх і дуже прошу ознайомити з цими документами народних депутатів для того, щоб всім було зрозуміло про що йде мова", - цитує виступ Сюмар прес-служба НФ.

"Велике прохання, щоб комітет з протидії корупції, який очолює Єгор Соболєв, розглянув це питання, зробивши слухання максимально публічними, щоб там виступили представники уряду та всі зацікавлені особи", - зазначила представник "Народного фронту".

"Ми також вимагаємо від генерального прокурора у п'ятницю відзвітувати, що сьогодні зроблено у розслідуванні корупційного скандалу як у справі Гордієнко, і так само у справах, порушених за поданням прем'єр-міністра щодо всіх відсторонених урядом керівників державних підприємств", - зазначила Сюмар.

Вона додала, що ця ситуація вимагає також політичної оцінки. "Насамперед оцінки від президента Петра Порошенка, який 10 років тому опинився в дуже схожій ситуації. Він добре знає, що таке корупційне обвинувачення, яке нічим не закінчувалося, але яке призводить до глибоких політичних криз і реваншу олігархічних сил, які зазнали досить серйозних наслідків рішень, що ухвалює уряд і парламент", - сказала Сюмар.

Вона також зазначила, що в Україні реалізується добре підготовлений сценарій штучного створення глибокої політичної кризи, мета якої - суттєве ослаблення країни як підготовка до військового вторгнення та його обґрунтування.

"Політична криза - це "фейкові" корупційні скандали, це розвал коаліції, відставка уряду і різке погіршення економічної ситуації як наслідок цього. У таких умовах країна не зможе протистояти зовнішньому ворогу, який вже на нашій території і готується до подальшого наступу", - зазначила Сюмар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram