ГоловнаПолітика

Путін розповів, як відмовився забирати Донбас до складу Росії

Пропозиція Порошенко нібито прозвучала на мінських переговорах

Путін розповів, як відмовився забирати Донбас до складу Росії
Фото: president.gov.ua

Російський президент Володимир Путін на закритій зустрічі з російським бізнесом заявив, що на перемовинах у Мінську президент України Петро Порошенко запропонував йому "забрати Донбас" у склад Росії. Путін нібито цю пропозицію відкинув.

Про це пише російський

Forbes із посиланням на джерело.

Російський президент так розповів підприємцям про свій діалог із Порошенком: "Він (Порошенко) мені прямо сказав: "Забирайте Донбас". Я йому відповів: "З глузду з'їхав чи що? Мені Донбас не потрібен. Якщо вам не потрібен, то оголосіть про його незалежність". Порошенко, за словами Путіна, сказав, що влада України не може піти на це. У відповідь Путін зажадав платити населенню Донбасу пенсії, допомоги і відновити банківську систему.

Видання також наводить розповідь одного з її учасників зустрічі з дещо іншим трактуванням слів Порошенка. Український президент нібито запропонував Путіну взяти Донбас на фінансове забезпечення.

"Порошенко запропонував Росії забрати Донбас на фінансове забезпечення. А Путін сказав, що про це може йтися, тільки якщо Донбас увійде до складу Росії, а поки Донбас - частина України, всі виплати повинні бути з української сторони", - подано слова учасника зустрічі.

Нагадаємо, напередодні Кабмін відмовився відновлювати соціальні виплати мешканцям окупованої частини Донецької та Луганської областей, незважаючи на рішення суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram