ГоловнаПолітика

Яценюк: шанси на швидке вирішення конфлікту на Донбасі незначні

Прем'єр вважає мінські домовленості поганими

Яценюк: шанси на швидке вирішення конфлікту на Донбасі незначні
Фото: Макс Требухов

Прем'єр Арсеній Яценюк в інтерв'ю газеті Süddeutsche Zeitung заявив, що не сподівається на швидке вирішення конфлікту на сході України.

Домовленості в Мінську прем'єр назвав поганим варіантом, але кращим з двох зол. При цьому Яценюк заявив, що Росія не збирається виконувати ці угоди.

"Я оцінюю шанси вирішити цей конфлікт в короткий часовий проміжок як незначні, я б навіть сказав: дуже незначні", - цитує видання українського політика.

На думку Яценюка, російський президент Володимир Путін хотів би утримувати східні регіони України як своєрідну "заставу". "Він буде і далі боротися проти країн Заходу, і Україні в цій війні він відводить роль плацдарму", - вважає глава українського уряду.

У своєму інтерв'ю прем'єр чітко дистанціювався від олігархів Дмитра Фірташа та Ігоря Коломойського. З приводу Фірташа Яценюк висловився в тому сенсі, що того, хто порушує закон, буде притягнуто до відповідальності. Що ж стосується Коломойського, то, на думку прем'єра, його відставка з посади губернатора Дніпропетровської області була "своєчасною". "Я б сказав, що пан Коломойський зробив свою справу", - пояснив Яценюк, додавши, що завданням Коломойського на цій посаді було не допустити проникнення проросійських сепаратистів у ввірений йому регіон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram