ГоловнаПолітика

Національній поліції пообіцяли незалежність

Керівник поліції не буде підпорядковуватися голові МВС

Національній поліції пообіцяли незалежність
Фото: Макс Требухов

Прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що Національна поліція, створення якої передбачається схваленими урядом законопроектами, не буде залежати від телефонних дзвінків і голосувань у Верховній Раді.

"Ми відходимо від політичного впливу парламенту і політичних сил на систему національної безпеки і правоохоронну діяльність. Національна поліція стає незалежним правоохоронним органом, який не залежить від телефонних дзвінків і голосувань у Верховній Раді, а тільки від кодексів, законів, совісті і відповідальності", - сказав Яценюк.

За словами прем'єра, після реформи міністр внутрішніх справ як політична фігура займатиметься визначенням політики відомства, а керівник Національної поліції, керівники відповідних підрозділів "будуть служити закону, а не політичній партії і політичній силі, яка призначила чи то міністра, чи то іншу посадову особу".

Прем'єр також підкреслив, що запропонована урядом реформа передбачає вступ до лав Національної поліції виключно через конкурс.

"У Національній поліції має бути українська молодь, яка по-іншому вихована, має інше бачення, розмовляє іноземними мовами, яка просто інша", - сказав він.

Нагадаємо, голова МВС Арсен Аваков є соратником Арсенія Яценюка по партії "Народний фронт".

.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram