ГоловнаПолітика

Слідство намагається продовжити термін арешту Сенцова, - адвокат

Клопотання про продовження арешту розглянуть 8 квітня

Слідство намагається продовжити термін арешту Сенцова, - адвокат
Фото: Андрей Новичков/Грани.Ру

Українському режисерові Олегу Сенцову, якого затримали в анексованому Криму і звинуватили в підготовці терактів, Слідчий комітет Росії може продовжити термін утримання під вартою.

Про це повідомив адвокат режисера Дмитро Дінзе, передає РІА "Новости".

"Слідство подало у Лефортовський суд Москви клопотання про продовження строку арешту Сенцова, воно буде розглянуто 8 квітня о 15.00", - повідомив захисник.

Крім того Лефортовський суд має намір 8 квітня розглянути клопотання слідства про продовження терміну утримання під вартою українському активісту Олександрові Кольченку, обвинуваченому у справі про підготовку терактів у Криму.

Слідство вважає Кольченка співучасником Сенцова.

Нагадаємо, 2 квітня ФСБ завершила розслідування кримінальної справи про підготовку серії терактів у Криму напередодні святкування Дня Перемоги у травні минулого року, одним з фігурантів якого є відомий український режисер Олег Сенцов.

Олега Сенцова було затримано в Криму співробітниками ФСБ Росії в травні 2014 року. З того часу він перебуває під вартою. Його звинувачують у підготовці терактів у Сімферополі, Ялті та Севастополі з метою дестабілізації політичної ситуації на півострові. Адвокат Сенцова заявляв, що в кримському СІЗО його катували.

Режисер провину не визнає. Крім нього, в цій справі заарештовано Олександра Кольченка, Олексія Чінія, Геннадія Афанасьєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram