ГоловнаПолітика

Кабмін відмовився відновлювати соцвиплати на Донбасі

Рішення суду, що набуло чинності, неможливо виконати на практиці

Кабмін відмовився відновлювати соцвиплати на Донбасі
Фото: www.dsnews.ua

Кабінет Міністрів України відновить соціальні виплати жителям окупованої частини Донецької та Луганської областей тільки після відновлення контролю над цією територією.

"У ситуації, коли казначейства, фінансові установи не можуть доставити кошти на ці території, це зараз неможливо", - заявила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова на брифінгу.

Вона нагадала, що Мін'юст оскаржить рішення апеляційного суду у Вищому адміністративному суді.

"Позиція уряду не змінюється і вона однозначна: всі виплати забезпечать, як тільки відновлять контроль України над цими територіями", - заявила Севостьянова.

Нагадаємо, 11 лютого Окружний адмінсуд Києва визнав незаконним пункт із постанови Кабміну від 7 листопада 2014 року, що стосується припинення соцвиплат у ДНР і ЛНР.

2 квітня Київський апеляційний адміністративний суд відхилив апеляцію на це рішення.

Міністр юстиції Павло Петренко повідомив, що Мін'юст оскаржить рішення суду у касаційній інстанції - Вищому адміністративному суді. Втім, подача касаційної скарги не зупиняє дію вердикту суду після розгляду апеляції.

Про те, що рішення суду про незаконність обмеження соцвиплат набуло чинності 2 квітня, заявляли представники Опозиційного блоку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram