ГоловнаПолітика

Савченко призупинила голодування

Льотчиця сподівається домогтися справедливості у російському суді

Савченко призупинила голодування
Фото: EPA/UPG

Українка Надія Савченко, яку незаконно утримують у Росії, призупинила голодування заради присутності на засіданнях суду у її справі.

Лист Савченко, в якому вона пояснює своє рішення, оприлюднив її адвокат Микола Полозов.

"Я сподіваюся, що суд, який усе відкладається і має бути наступного тижня, нарешті, відреагує на моє алібі, представлене моїми адвокатами до СК РФ, і закриє справу проти мене або хоча б змінить утримання під вартою на інший запобіжний захід... Щоб дочекатися цього суду і бути присутньою на ньому, я не даю собі померти!" - написала вона.

"З голодування я не виходжу. Тому що вихід з голодування - це поступове планомірне повернення до нормального харчування. Цього в Росії не буде, поки не буде справедливості, як я і сказала! Але за кожен виїзд до суду мені доводиться торгуватися з медиками", - пояснила Савченко.

"Тому зараз я підтримую свій організм хімією Nutrison та їжею раз на день або через день. Сьогодні з'їла: сиркова маса - 100 г, масло - 20 г, цукор - 30 г, сирна запіканка - 50 г. Позавчора: яйця варені - 2 шт , молоко - 1 л, хліб - 100 г, цукор - 30 г. Ось так і живу! ;) Важу 53 кг", - розповіла льотчиця.

Фото: twitter.com/Moscow_advokat

Нагадаємо, Савченко розпочала голодування 15 грудня і переривала його з 5 по 16 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram