ГоловнаПолітика

Україна порушила кримінальні справи з приводу АТR і "Артеку"

Прокуратура відреагувала на резонансні рішення окупаційної влади

Україна порушила кримінальні справи з приводу АТR і "Артеку"
"Артек"

Прокуратура Криму, що працює у складі Генпрокуратури України, порушила кримінальні провадження за фактами "націоналізації" Міжнародного дитячого центру "Артек" і припинення діяльності медіа-холдингу АТR у Криму.

Як повідомляють на сайті ГПУ, справу з приводу АТR порушено за ч. 1 ст. 171 КК України за фактом перешкоджання незаконно створеними органами влади окупованого півострова законній професійній діяльності журналістів. З 1 квітня ресурси медіа-холдингу ATR (кримськотатарський телеканал ATR, дитячий кримськотатарський телеканал Lale, радіостанції "Мейдан", "Лідер", а також інтернет-видання "15 хвилин") припинили роботу через відмову в перереєстрації за російським законодавством.

Справу з приводу "націоналізації" "Артеку" розслідують за ч. 5 ст. 191 КК України - за фактом незаконного заволодіння посадовими особами незаконно створеного органу - "Ради Міністрів Республіки Крим" - майном табору, що перебуває в державній власності України, шляхом передачі майна дитячого санаторію у власність РФ.

Земельну ділянку площею 218 га, 175 будівель, причали, стадіон на 7 тис. місць, автомобілі, меблі, комп'ютери, що належать "Артеку", передали у власність РФ рішенням "Ради Міністрів Республіки Крим" від 31 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram