ГоловнаПолітика

Порошенко: Україні бракує по-сучасному освічених фахівців

Президент нагадав, що такі люди потрібні для змін у країні

Порошенко: Україні бракує по-сучасному освічених фахівців
Фото: www.dyvys.in

Держава відчуває колосальний кадровий голод і брак освічених фахівців, які потрібні для змін у країні.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з професорсько-викладацьким складом та студентським активом вищих навчальних закладів Тернопільської області, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Держава відчуває колосальний кадровий голод і брак по-сучасному освічених фахівців, які потрібні для змін у країні", - сказав він.

На думку Президента, це є результатом того, що "раніше країна була пронизана корупцією і нікого не цікавила заробітна плата, оскільки можна було заробляти на хабарах". Нині нема "владної парасольки" над корупцією і будь-який чиновник відповідатиме у разі вчинення незаконних дій, зазначив Порошенко.

Щодо реформи освіти Президент зазначив: незважаючи на те, що зараз країна змушена посилено фінансувати оборону, реформи і витрати на освіту є важливими інвестиціями в майбутнє.

"Розвиток будь-якої країни залежить передусім від рівня освіти її громадян", - підкреслив Глава держави, нагадавши про необхідність скорочення кількості ВНЗ.

Крім того, Порошенко назвав однією з основних проблем в освітній галузі надлишкову централізацію управління освітою і її фінансування. Він зазначив, що Україна має позбутися традиції вирішувати питання через відомства в Києві, а це може бути здійснено зокрема і за допомогою децентралізації влади.

Президент також наголосив на важливості розвитку науки і нагадав, що 20 березня цього року було підписано угоду з ЄС "Про участь у рамковій програмі ЄС з наукових досліджень та інновацій "Горизонт 2020" та про набуття Україною статусу асоційованого члена в цій програмі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram