ГоловнаПолітика

Нацрада підписала мирову з "Інтером"

З телеканалу знімуть санкції за російську пропаганду у новорічну ніч

Нацрада підписала мирову з "Інтером"
Фото: censor.net.ua

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення затвердила проект мирової угоди з телеканалом "Інтер", яка скасовує санкції за трансляцію "новорічного вогника".

Відповідне рішення підтримала більшість членів Нацради, повідомляє "Укрінформ".

Як зазначив член Нацради Григорій Шверк, "Інтер" подав позов до суду з метою оскарження попередження, виданого телеканалу. При цьому він зазначив, що представники телеканалу звернулися до Нацради з проханням вирішити судовий спір мирним шляхом.

"Колеги з "Інтера" звернулися до нас щодо укладення мирової угоди. Вони беруть на себе відповідальність за те, що було у новорічній програмі", - зазначив Шверк.

Водночас він зауважив, що проект мирової угоди передбачає скасування санкцій раніше виданого телеканалу попередження і зобов'язання "Інтером" вжити "дієві заходи з контролю за редакційною політикою, змістом ефіру на предмет можливої появи матеріалів, що розпалюють ворожнечу, принижують честь і гідність українського народу".

Також на сьогоднішньому засіданні Нацрада ухвалила рішення провести позапланову перевірку провайдера цифрового сигналу ТОВ "Зеонбуд". Така необхідність виникла після того, як 1 квітня "Зеонбуд" відключив від трансляції кілька загальнонаціональних і регіональних телеканалів без попереднього узгодження з регулятором.

Нагадаємо, 15 січня Нацрада оголосила "Інтеру" попередження щодо усіх трьох його ліцензій (на супутникове, цифрове і ефірне аналогове мовлення) за результатами моніторингу його ефіру в новорічну ніч, коли транслювалася передача за участю осіб, які активно підтримують окупацію Криму і війну Росії проти України.

Цей інцидент переріс у справжній скандал із заявою секретаря РНБО Олександра Турчинова, у якій він назвав новорічний ефір телеканалу "знущанням над країною". Понад те, Турчинов направив керівнику Національної ради з питань телебачення і радіомовлення лист з вимогою анулювати ліцензію на мовлення "Інтера".

У лютому "Інтер" отримав друге попередження від Нацради за трансляцію фільмів без отримання прокатного свідоцтва і фільмів з російськими акторами, котрі виражають свою антиукраїнську позицію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram