ГоловнаПолітика

Меркель похвалила Київ за реформи

Водночас канцлер зазначила, що потрібно поліпшити умови для ведення бізнесу.

Меркель похвалила Київ за реформи
Фото: dyvys.in

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель позитивно оцінила зусилля Києва у здійсненні реформ і запевнила, що німецький бізнес зробив свій внесок в економічний розвиток України.

Про це вона заявила в Берліні після переговорів з українським прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, повідомляє Укрінформ.

Керівництво України за короткий термін змогло зробити суттєві кроки на шляху необхідних реформ, вважає Меркель.

"Повинна чесно сказати, що за дуже короткий період роботи Верховної Ради зроблено суттєві кроки, які будуть посилені міжнародною підтримкою", - сказала Меркель на спільній прес-конференції.

За її словами, програму реформ, запропоновану МВФ, виконано, і тепер можна скерувати фінансову допомогу в Україну. Меркель пояснила, що уряд не може змусити німецький бізнес та інвесторів йти в Україну, але готовий підтримати трансформацію економіки. При цьому вона зазначила, що Україні потрібно поліпшити умови для ведення бізнесу.

У середу представники двох урядів підписали меморандум про надання Україні 500 млн євро, про які раніше йшлося вже не раз. Із них 200 млн призначено на підтримку бюджету, ще 300 млн повинні піти цільово на розвиток інфраструктури, промисловості, а також реформу охорони здоров'я, підтримку малого і середнього бізнесу.

При цьому Арсеній Яценюк висловив сподівання "побачити німецький бізнес і німецькі технології під час утілення цих проектів". Упродовж найближчих пару місяців сторони мають намір конкретизувати проекти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram