ГоловнаПолітика

У Росії українець отримав 3,5 роки в'язниці за спробу "викрасти" Портнова

Колишній міліціонер намагався вивезти до Києва екс-голову Адміністрації президента

У Росії українець отримав 3,5 роки в'язниці за спробу "викрасти" Портнова
Фото: http://focus.ua

Хімкинський міський суд Московської області у вівторок засудив громадянина України Юрія Спаського до 3,5 років ув'язнення за спробу викрадення радника екс-президента України Віктора Януковича Андрія Портнова.

Про це повідомляє ТАСС.

"Спаського визнано винним за статтею 30 - ч. 2 ст. 126 Кримінального кодексу РФ ("приготування до викрадення людини") і засуджено до покарання у вигляді 3 років і 6 місяців колонії суворого режиму", - повідомили у прес-службі суду.

За версією слідства, Спаський був співробітником МВС України. Він намагався викрасти у Москві Портнова і вивезти його до Києва. Для здійснення викрадення Спаський намагався найняти кількох людей у Росії. На засіданні суду "потерпілий" Портнов попросив не призначати підсудному реальний термін позбавлення волі, "оскільки вважає цей злочин дурістю".

Нагадаємо, колишній заступник голови Адміністрації президента Андрій Портнов підозрюється у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем. За версією прокуратури Києва, у червні 2010 року, використовуючи своє службове становище, Портнов незаконно очолив кафедру конституційного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а також заволодів коштами університету. Крім того, з метою незаконного впливу на судову систему України вже як представник вищого навчального закладу Портнов став членом Вищої ради юстиції. У січні 2015 року МВС оголосило Портнова у розшук

Нещодавно Портнова помітили в аеропорту Стамбула.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram