ГоловнаПолітика

МВС відкинуло звинувачення в саботажі слідства у справі Майдану

Міліціонери назвали застарілою інформацію про розбіжності з ГПУ.

МВС відкинуло звинувачення в саботажі слідства у справі Майдану
Фото: Макс Требухов

Міністерство внутрішніх справ назвало необґрунтованою заяву голови Міжнародної консультативної групи при Раді Європи Ніколаса Братца, який заявив, що міліція заважала розслідувати злочини на Майдані.

"МВС, особливо в перші дні після повалення режиму Януковича, взяло на себе основну роботу з визначення дійових осіб і забезпечення збору та зберігання речових доказів. Водночас керівництво в розслідуванні цих кримінальних проваджень здійснювалося виключно Генеральною прокуратурою України. МВС зі самого початку виконувало виключно завдання, поставлені ГПУ", - йдеться в заяві прес-служби міністерства.

МВС стверджує, що саме міліціонери вирахували всіх бійців "чорної сотні" "Беркута", яка розстрілювала майданівців. Також міліція встановила замовників, організаторів і виконавців убивства журналіста В'ячеслава Веремія, розкрила викрадення Ігоря Луценка й Ігоря Вербицького, розкрила побиття Тетяни Чорновол, викрадення громадянина Іваненка.

"Організовано щотижневе спільне підбиття підсумків роботи спеціальної слідчої групи ГПУ і постійно діючої оперативної групи МВС, що дозволило істотно активізувати роботу з розслідування злочинів і усунути розбіжності в роботі слідчих груп різних відомств, які були на початковому етапі. Саме про цю проблему, швидше за все, і заявив голова Міжнародної консультативної групи Ніколас Братц на прес-конференції, спираючись на недостовірну та застарілу інформацію. Тож звинувачення в тому, що МВС України "створює системні перешкоди в розслідуванні злочинів на Майдані" безпідставні, а інформація про нібито недостатню співпрацю з Генеральною прокуратурою - недостовірна", - йдеться в заяві відомства.

МВС заявило також, що готове зустрітися з представниками Ради Європи для роз'яснення ситуації.

Нагадаємо, українська влада виправдовують відсутність значних результатів у розслідуванні злочинів на Майдані тим, що винуватці втекли з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram