ГоловнаПолітика

Європейці розкритикували слідство у справі Майдану

Група Ради Європи звинуватила МВС і СБУ в небажанні співпрацювати з ГПУ.

Європейці розкритикували слідство у справі Майдану
Николас Братца
Фото: www.humanrightseurope.org

Міжнародна консультативна група Ради Європи, сформована для контролю перебігу розслідування злочинів на Майдані, розкритикувала слідство у справі.

Як заявив голова групи Ніколас Братца на прес-конференції в Києві, група дійшла висновку, що в розслідуванні "немає прогресу".

МКГ визнає, що за минулої влади злочинів не розслідували протягом трьох місяців протестів і це створило проблеми для подальших розслідувань.

Однак експерти констатують неефективність розслідування і після зміни влади, називаючи серед причин те, що ресурси Генеральної прокуратури, виділені на розслідування подій, були вкрай недостатніми; що не було спадковості в керівництві розслідуванням, яке проводила ГПУ, у зв'язку зі зміною трьох генпрокурорів; що МВС і СБУ не бажали співпрацювати з ГПУ.

У МКГ також вважають, що рішення Печерського райсуду, яким було звільнено під заставу керівника "чорної роти" "Беркута" Дмитра Садовника, було хибним.

Нагадаємо, українська влада виправдовує відсутність значних результатів у розслідуванні злочинів на Майдані тим, що винуваті в них втекли з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram