ГоловнаПолітика

Мін'юст зажадав покарати суддів за саботування заборони КПУ

Компартія затягує судовий процес про свою заборону.

Мін'юст зажадав покарати суддів за саботування заборони КПУ
Фото: www.kr.cominformua.com

Міністерство юстиції продовжує юридичний супровід справи про заборону Комуністичної партії (КПУ) і вимагає якнайшвидше призначити її розгляд.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє офіційний сайт Мін'юсту.

Як повідомляли, справу про заборону КПУ, яку сьогодні мав розглядати Київський окружний адміністративний суд, передано на розгляд до Київського апеляційного адмінсуду. "Постановою Київського апеляційного адміністративного суду від 12 березня апеляційні скарги представників КПУ на зазначену постанову вже повернули заявникам у зв'язку з їхнім відкликанням. Такі дії, на думку Міністерства юстиції, можна розцінювати виключно як затягування судового процесу", - наголошено в повідомленні.

Мін'юст звернувся до Вищої кваліфікаційної комісії суддів із вимогою "терміново розглянути подання про притягнення до відповідальності суддів Окружного адмінсуду Києва, які саботували розгляд справи про заборону Компартії".

Нагадаємо, 8 липня 2014 року Мін'юст звернувся до Окружного адмінсуду Києва з проханням заборонити діяльність КПУ. 18 лютого Окружний адмінсуд Києва відмовився розглядати цю справу, оскільки всі судді взяли самовідвід через проведення в них обшуків. Позов доручили розглядати Київському окружному адмінсуду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram