ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" запропонував продовжити на рік дію "зимового пакета"

Україна хоче продовжити 100-доларову знижку.

"Нафтогаз" запропонував продовжити на рік дію "зимового пакета"
Фото: EPA/UPG

"Нафтогаз України" надіслав "Газпрому" лист із пропозицією продовжити дію "зимового пакета" до кінця наступного осінньо-зимового періоду.

Як повідомляє прес-служба НАК, 27 березня українська сторона отримала від віце-президента Єврокомісії Мароша Шевчовича лист, в якому йдеться про його пропозицію російській стороні залишити чинним поточний механізм ціноутворення на російський газ, який "Газпром" постачає українським споживачам.

"НАК "Нафтогаз України" вітає пропозицію Єврокомісії про продовження чинності угоди, узгодженої українською, російською сторонами та Єврокомісією під час тристоронніх переговорів у Брюсселі 31 жовтня 2014 року (так званого "зимового пакета"), до кінця наступного осінньо-зимового періоду", - сказано в повідомленні "Нафтогазу".

Шевчович також повідомив українську та російську сторону про готовність Єврокомісії провести тристоронню зустріч у Брюсселі в середині квітня.

"Нафтогаз" підтверджує готовність узяти участь у такій зустрічі.

Нагадаємо, 1 квітня спливає чинність так званого "зимового пакета", за умовами якого Україна отримувала російський газ узимку.

У рамках "зимового пакета" Україна отримала знижку на газ у розмірі 100 доларів в обмін на погашення частини нарахованого Росією боргу.

20 березня Україна, Росія і Єврокомісія обговорили умови подальших поставок, однак до конкретних домовленостей не дійшли.

Після цього Україна заявила, що повністю відмовиться від російського газу з 1 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram