ГоловнаПолітика

Військові США почнуть учити Нацгвардію з 20 квітня

Тренінги пройдуть 900 бійців з "Азова", батальйону ім. Кульчицького й інших підрозділів.

Військові США почнуть учити Нацгвардію з 20 квітня
Архив
Фото: dozor.kharkov.ua

Спільні навчання-тренінги 173-ї повітряно-десантної бригади армії США і бойових підрозділів Нацгвардії почнуться 20 квітня на Яворівському полігоні у Львівській області.

Про це повідомив у своєму фейсбуці голова МВС (у структуру якого входить Нацгвардія) Арсен Аваков, зазначивши, що Кабмін і НГУ завершили підготовчі роботи.

У тренінгах з американською стороною візьмуть участь 290 десантників, з українського боку - три потоки по 300 нацгвардійців (усього 900 бійців). Кожен із потоків навчатимуть вісім тижнів, потім пройдуть спільні навчання.

Учитися будуть полк "Азов", батальйон ім. Кульчицького, "Ягуар", "Омега" й інші підрозділи Нацгвардії з Києва, Харкова, Запоріжжя, Одеси, Львова, Івано-Франківська та Вінниці.

Після закінчення навчань підрозділам Нацгвардії, які пройшли навчання, американські партнери нададуть спеціальну амуніцію та засоби зв'язку.

Нагадаємо, домовленості про спільні навчання військових досягнули під час переговорів президента України Петра Порошенка і віце-президента США Джо Байдена в середині березня.

У середині березня 35 британських інструкторів почали тренувати в Миколаєві військовослужбовців української армії. Протягом найближчих тижнів в Україну приїдуть іще кілька десятків військових із Британії, а загалом, як повідомляв раніше британський прем'єр Девід Кемерон, їх має бути щонайменше 75.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram