ГоловнаСуспільствоВійна

Ярош запропонував розпустити Генштаб

Лідер "Правого сектору" розповів, як потрібно реформувати армію

Ярош запропонував розпустити Генштаб
Фото: скриншот из видео

Нардеп і лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош вважає, що для створення нової армії спочатку потрібно розпустити Генштаб.

Про це він сказав в інтерв'ю LB.ua.

"Генштаб ліквідується як головний орган управління на тиждень. Нічого на фронті це не поміняє все одно. Але весь генералітет, який є, треба повністю змістити. Потім, і то дуже обережно, по одному радниками можна їх зарахувати, з окремих питань. Майже у всіх частинах є полковники, офіцери потрібного рівня. Один-два такі офіцери можуть дати фору будь-якому генералу. У мене комбати дадуть фору армійському комбригу", - заявив лідер "Правого сектору".

Далі Ярош пропонує переформатувати військові частини і створити кілька професійних бригад з хорошим забезпеченням і високими зарплатами. "Хороша ідея - створити елітарний підрозділ, штурмову професійну бригаду, з високим рівнем зарплати, вона була б прикладом для інших частин. На певному етапі, чув, американці були готові тренувати таку бригаду за свій рахунок. Все, що було необхідно, - подати заявки на озброєння. Міністерство оборони цього не зробило і не пішло на створення такого підрозділу", - сказав Ярош.

"Хто реально зараз готовий міняти армію? Ну, Полторак принаймні готовий на це... Але потрібно діяти. Троцький, коли будував з нуля, на основі червоної гвардії сформував дуже боєздатну силу за короткий термін. Але це потрібно робити без оглядки кожен раз, "а що ж нам скаже закон". Є військова необхідність. Треба на себе брати відповідальність", - заявив він.

Нагадаємо, Ярош вважає, що батальон "Правого сектору" набагато ефективніший від регулярної армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram