ГоловнаПолітика

Юнкер відклав візит до України через проблеми зі здоров'ям

Президент Єврокомісії поспілкувався з Порошенком по телефону

Юнкер відклав візит до України через проблеми зі здоров'ям
Фото: president.gov.ua

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер переніс візит до Києва, запланований на 30 березня. Про це він повідомив у телефонній розмові з президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба голови держави.

"Під час розмови Жан-Клод Юнкер повідомив, що, на жаль, змушений перенести візит до Києва, який планували на понеділок, 30 березня, через непередбачувані обставини зі здоров'ям", - повідомляє прес-служба президента України.

Представник Юнкера Маргаритіс Схінас у Твіттері написав, що у президента Єврокомісії загострення сечокам'яної хвороби.

Заступник голови АП Валерій Чалий у фейсбуці написав, що нову дату візиту Юнкера узгодять пізніше, і висловив надію, що він відбудеться ще до саміту Україна-ЄС 27 квітня.

Порошенко і Юнкер обговорили також питання макрофінансової допомоги Україні з боку ЄС та участь Євросоюзу в міжнародній конференції на підтримку України. Крім того, обговорювали питання порядку денного саміту "Східного партенрства" в Ризі, приєднання України до договору про спільний авіапростір найближчим часом.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що 30 березня в Україну приїдуть Юнкер і голова дипломатії Євросоюзу Федеріка Могерині. У рамках візиту сторони планували обговорити весь комплекс двосторонніх відносин України та ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram