ГоловнаПолітика

Прокуратура завершила розслідування справи про звільнення Лозінського

У злочині звинувачують суддю Вознюка та прокурора Бабенка

Прокуратура завершила розслідування справи про звільнення Лозінського
Сергей Вознюк

Військова прокуратура завершила досудове розслідування незаконного звільнення екс-нардепа Віктора Лозінського у червні 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Досудовим розслідуванням встановлено, що голова Бориспільського міськрайонного суду Київської області Сергій Вознюк 3 червня 2014 року ухвалив завідомо неправосудне рішення про звільнення Лозінського від подальшого відбування покарання.

"Вказаний злочин суддя вчинив за пособництва першого заступника прокурора Київської області (Володимира Бабенка, - ред.) і начальника відділу прокуратури Київської області, які навмисне не внесли апеляційну скаргу на це завідомо неправосудне судове рішення", - сказано в повідомленні.

Вознюка повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 375 КК України (ухвалення завідомо неправосудного рішення). Бабенкові закидають відразу кілька статей КК - ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 375; ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 361; ч. 3 ст. 27, ч.1 ст. 366; ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 366; ч. 2 ст. 383. Це пособництво шляхом усунення перешкод у постанові суддею завідомо неправосудного рішення, що спричинило тяжкі наслідки; організація несанкціонованого втручання в роботу автоматизованої системи, яке призвело до підробки інформації; організація складання та видачі посадовою особою завідомо неправдивого офіційного документа; організація підбурювання посадової особи до складання і видачі завідомо неправдивого офіційного документа; завідомо неправдиве повідомлення органу досудового розслідування про вчинення злочину зі штучним створенням доказів обвинувачення.

Підозрюваних повідомили про завершення слідства і надали доступ до матеріалів досудового розслідування.

Нагадаємо, 4 червня Бориспільський районний суд ухвалив рішення про звільнення Лозінського від відбування покарання у зв'язку з хворобою.

12 червня правоохоронці затримали Лозінського неподалік від Білої Церкви Київської області і доставили назад у колонію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram