ГоловнаПолітика

Голова суду застеріг підлеглого від винесення законних рішень (аудіо)

Суддя поплатився за чесність машиною.

Голова суду застеріг підлеглого від винесення законних рішень (аудіо)
Фото: runews.su

Голова Апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко в розмові із суддею цього суду Сергієм Бондаренком застеріг того від винесення законних рішень.

Бондаренко записав розмову з Бабенком і оприлюднив на файлообміннику.

На записі Бондаренко запитує (третя хвилина запису): "Якщо я виніс законне рішення, отже, я оголосив вам війну?" На що голова суду відповідає: "Так, хлопче. Ти оголосив мені війну. Тому що всі нормальні люди розуміють, що є якась справа. Можемо допомогти - допомогли. Не можемо - сіли подумали. Сказали, що не вдасться. А піти нишком десь там і зробити маленьку капость... Це не мені ти нашкодив, а нашкодив усім нам". Крім того, голова суду пригрозив судді.

Бондаренко раніше подав позов до суду про незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду. У скарзі йому було відмовлено, однак він подав апеляцію. На засіданні суду 24 березня, як повідомляє Центр інформації про права людини, Бондаренко заявив про тривале та систематичне втручання керівництва Апеляційного суду Черкаської області в його роботу як судді.

За словами судді Бондаренка, голова суду Бабенко тиснув на нього, вимагаючи винести неправочинне рішення у справі ВАТ "Азот" проти Яшан А.А. про виселення зі службового приміщення.

"Голова суду Бабенко викликав мене в службовий кабінет і сказав, що судове рішення слід прийняти на користь ПАТ "Азот", мотивуючи тим, що ПАТ "Азот" надасть суду для святкування Дня суду безкоштовно приміщення Палацу дружби народів. Я нічого не відповів і повернувся до службового кабінету", - розповів Бондаренко.

Після того, як суддя прийняв рішення, він отримав погрози з боку голови суду, які, за словами Сергія Бондаренка, випадково були зафіксовані пристроєм звукозапису. Прокуратура не прийняла цей доказ.

Після того, як суддя Бондаренко висловив окрему думку в рішенні у справі за апеляційною скаргою прокуратури області та СБУ проти ТОВ "Канівське лівобережне мисливське господарство" про звільнення майна з-під арешту, 11 вересня 2014 року невідомі спалили автомобіль судді. Сергій Бондаренко повідомив про стеження за ним під його квартирою, зауваживши, що адресу його проживання має тільки суд. Крім того, йому не затверджували помічника, не реєстрували його заяв, запитів, доповідних і не надавали відпускних днів у повному обсязі.

Адвокат судді Олексій Чубин звернув увагу слідчого судді на те, що прокуратура не перевірила факту приналежності ПАТ "Азот" автомобіля, в якому регулярно їздив голова суду Володимир Бабенко. Адвокат називає розслідування справи необ'єктивним і неповним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram